Strandasetra på Strand

Strandasetra på Strand er en flott medium hard tur som bør besøke, flott utsikt !

Dette er ei «nytt» seterhus som er satt opp etter at den gamle brant ned i 2018.

Turen starter ved parkeringsplassen oppi Herskedalsvegen, du ser lett parkeringsplassen på høyre hånd når du kommer oppover, turstien starter ca 100 m før parkeringsplassen.

Turen starter lett gjennom gress og skog. Etter 10 min gange kommer du til ei bru over et juv. Vannet som renner i juvet kommer fra Galtvatnet som ligger lengre inn i fjellet, dette er en lengre tur, som vil komme innpå her neste år.

Etter å ha forsert elva så starter stigningen opp til Strandasetra, dette er nok en gjørmete tur hvis det har regnet i forkant, men ellers er den flott. Litt steinete.

Midtveis i turen opp er det en liten avstikker ut til Galtelva, flott skue, men dessverre lite vann da jeg var der. Vær obs på fallfare ned elva, det er bratt og glatt !

Jeg brukte 33 minutter fra parkeringsplassen og opp til Strandasetra, med flere stopp for å ta bilder og film. ( Film ligger ute på facebooksiden til Fineturer )

Litt praktisk info. Strandahytta er åpen for alle, og det er plass til mange for overnatting. Overnatting koster litt, men vel verdt kronene til de flinke folkene som har gjort setra tilgjengelig for alle 🙂

Les gjerne «Husreglene» som jeg har tatt bilde av under, og ta kontakt med de ang overnatting.

Ha gode tursko, ta med noe å drikke og noe godt og bite i, og god tur !!

Legg igjen en kommentar